;

Medicin i pipelinen

Klik her for at printe siden

Der forskes hele tiden i nye behandlinger, nye lægemidler og forbedringer af de allerede eksisterende. I europæiske laboratorier er der mere end 100.000 forskere fra industrien, som forsker og udvikler nye kure og bedre behandlinger.

I dag findes der over 2950 nye lægemidler under udvikling i pipelinen. Mange af disse lægemidler vil desværre aldrig komme videre fra anden fase i udviklingsprocessen, men flere af dem vil resultere i nye og forbedrede lægemidler.

Nedenfor kan du klikke videre og se et udsnit af de lægemidler, der er i pipelinen på verdensplan. Nogle er i de afsluttende faser og dermed tæt på at kunne blive en realitet, mens andre stadig er på “tegnebrættet”.

 

Dansk pipeline

I Danmark er 37 lægemidler i fase tre. Se en oversigt over inden for hvilke terapiområder disse lægemidler er.
 

Psykiske lidelser

Angst er en af de mange psykiske lidelser hvor der er medicin på vej i pipelinen. Omkring 22 procent får på et eller andet tidspunkt angst i en sådan grad, at det kan betegnes som en sygdom. Læs mere om denne og andre psykiske lidelser her.
 

Kræft

Kræftformer i hjernen er blandt de mest vanskelige at behandle, og er ofte en yderst voldsom form for kræft. Læs mere her om et potentielt lægemiddel mod denne sygdom.
 

Diabetes

Reduktion af risiko for hjertekarsygdomme, og forbedret kontrol af blodsukker og vægttab er blot nogle forbedringer der er i pipelinen for lægemidler til diabetes.
 

Hiv/aids

Det Fælles FN-program om hiv/aids anslår, at der er 7.500 mennesker verden over, der smittes med hiv hver eneste dag. Der er nu en vaccine under udvikling til at angribe hiv-smitten, og styrke immunforsvaret.
 

Børnesygdomme

Den hyppigste kroniske sygdom blandt børn er astma. Se lægemidler i pipelinen til astma og andre sygedomme som børn hyppigst får.
 

Kvindesygdomme

Brystkræft, lupus og migræne er bare nogle af de sygdomme som særligt rammer kvinder. Læs mere her om lægemidler der er i pipelinen til at behandle disse kvindesygdomme.