Disclaimer

Klik her for at printe siden

menneskerogmedicin.dk er udviklet af Lægemiddelindustriforeningen (Lif). Lif er brancheforening for den forskningsbaserede lægemiddelindustri i Danmark.

Lifs 34 medlemmer repræsenterer omkring 70 procent af den samlede lægemiddelomsætning på det danske marked, og genererer lægemiddelforskning for ca. 10 mia. kr. årligt, og med en eksport, der i 2013 var på 71,3 mia. kroner, er det en branche med stor betydning for Danmarks vækst og velstand.

Om Lif

Lifs ambition er løbende at øge kvaliteten af de danske sundhedsresultater og skabe optimale rammevilkår for den sundhedsvidenskabelige forskning og innovation. Lif har en særlig interesse i forskning, da det er grundlaget for den fortsatte udvikling af nye innovative lægemidler og behandlinger. På menneskerogmedicin.dk kan du læse mere om medicinske innovationer igennem de seneste 100 år samt få et indtryk af, hvilke behandlingsfremskridt, der kan blive mulige i fremtiden.

Formål

Formålet med hjemmesiden er at dele viden omkring et lægemiddels udvikling og anvendelse for dermed at bidrage til at øge forståelsen af vigtigheden i fortsat at prioritere forskning og innovation. På menneskerogmedicin.dk er det muligt at læse de faktuelle informationer om processen bag udviklingen af et lægemiddel samt se interviews med personer som på, den ene eller anden måde, har udviklingen af nye lægemidler tæt inde på livet. Læs mere om Lægemiddelindustriforeningen på www.lif.dk,  eller brug vores kontaktformular, hvis du har spørgsmål om menneskerogmedicin.dk. Vi hører også gerne fra dig, hvis du har forslag til ændringer eller forbedringer.

Kildepolitik

Tekstmaterialet på menneskerogmedicin.dk er indsamlet fra forskellige pålidelige kilder. Vi har efter aftale anvendt informationer fra den amerikanske hjemmeside innovation.org, paraplyorganisationen for europæiske lægemiddelvirksomheder og brancheorganisationer, EFPIA, den internationale brancheforening, IFPMA, Danmarks Statistik, og Copenhagen Capacity.

Flere større cases er udarbejdet af konsulentbureauet Damvad, som har samlet materialet fra kilder så som videnskabelige artikler og interviews med nøgleaktører.
Hvor der er direkte citater, har vi kildegengivelser.

Billederne er i stort antal fra Colourbox, og personerne på forsiden og under personlige fortællinger er taget af Hans Søndergaard.

God fornøjelse.