;

Patienternes fortællinger

Klik her for at printe siden

Statistik, såsom overlevelsesrater, er en del af beviset på betydningen af fortsat forskning og udviklingen af nye lægemidler. Men historierne om de personer, der har lægemidlerne tæt inde på livet og hvis håb om et bedre liv genopstår med ny medicin, taler til hjertet, og er en grund til, at så mange inden for lægemiddelindustrien inspireres til at gøre en forskel.

Hør her historierne om Claus, Heini og Helle. Flere historier vil løbende komme til.

 

Luises fortælling om hiv

Luise har hiv på andet år og fortæller her om, hvordan det er at leve med hiv og alle tankerne, der følger med. Luise er glad for, at der er en behandling, men drømmer om, at forskningen fører til en kur, der kan helbrede.
 

Claus' fortælling om hiv

Da diagnosen blev stillet tilbage i 1994, var beskeden fra lægen, at Claus skulle få så meget ud af de omkring tre år han havde tilbage. I dag lever Claus et normalt liv som far, bonusfar og ægtemand, men tankerne kredser stadig om hiv, behandling og morgendagen.
 

Heinis fortælling om psoriasis

Når Heini tænker tilbage på sin ungdom, så er det ikke fester og sport, der fylder mest blandt minderne. En stor del af Heinis ungdom var påvirket af psoriasis og gigt, der styrede hans dagligdag.
 

Helles fortælling om hiv

Hiv Danmarks formand har levet med hiv halvdelen af sit liv. Helle fortæller her om behandlingen, bivirkninger, stigmatisering og om at åbne op og tale med andre.
 

Niels' fortælling om kræft

Niels arbejder som journalist på dagbladet Børsen, og er nu tilbage i arbejde efter intens kemobehandling. Han går dog stadig til behandling for nogle metastaser i leveren, og de dage kalder han for øv-dage.
 

Helles fortælling om leddegigt

Helle har leddegigt og har kæmpet med sygdommen i mange år. Fra i perioder at ligge fladt på gulvet bag disken i sin butik, lever hun i dag et stort set normalt liv.