Klik her for at printe siden

Claus er i dag 41 år, og har levet 17 år med hiv som en ufrivillig rejsekompagnon. Da diagnosen blev stillet tilbage i 1994, var beskeden fra lægen, at Claus skulle få så meget ud af de omkring tre år han havde tilbage. Nedenfor fortæller Claus i syv små film, hvordan det var at få stillet diagnosen, leve med fordommene omkring hiv og, hvordan han efter en dødsdom skulle forsøge at tro på fremtiden igen.

Claus har skrevet en bog om livet som hiv-smittet. Bogen skildrer Claus’ tanker og oplevelser fra den dag, han fik den chokerende besked. Du er hiv-positiv.

Læs mere om bogen her

Alle kan blive smittet

Hiv diskriminerer ikke, alle kan blive smittet. Claus har selv oplevet fordommene, hvor selv sundhedspersonalet antog, at han var homoseksuel. Hør Claus fortælle om, hvordan han blev smittet.

Se filmen her

Forskning er stadig vigtig

Selvom behandlingen i dag holder hiv virusset nede tænker Claus tit på, hvad der sker, hvis behandlingen en dag pludselig ikke virker mere. Hvad så, kommer der noget ny medicin, noget bedre - en kur måske? En anden ting er langtidsfølgerne. Videnskaben mangler stadig indsigt i konsekvenserne af behandlingen på lang sigt.

Se filmen her

Fra dødsdømt til familiefar

I dag er det muligt for velbehandlede hiv-patienter at blive forældre. Claus fortæller om det, han betegner som “den største oplevelse i mit liv”.

Se filmen her

Kliniske forsøg

Claus fortæller her om baggrunden for at deltage i kliniske forsøg og, hvorfor det gav mening for ham.

Se filmen her

Medicinen rykker ud af køleskabet

Når man lever med medicin som en del af hverdagen, er det af stor betydning, hvor let eller besværligt det er at opbevare og indtage det. Lægemidler til behandling af hiv er undergået en utrolig forandring fra 27 til 3 tabletter om dagen og fra at skulle være i køleskab til at kunne ligge i toilettasken på ferien.

Se filmen her

Mere forebyggelse og åbenhed

Der lurer stadig en del fordomme og misforståelser omkring hiv i samfundet. Hiv er ikke, hvad det var tilbage i 1980′erne, men mange ved det ikke.

Se filmen her

Velbehandlede smitter ikke

I dag har videnskaben bevist, at hvis du er velbehandlet, og virus har været umåleligt i given periode, så er smitterisikoen stort set lig nul.

Se filmen her

Selvstigmatisering er et stort problem

Claus fortalte kun sine allernærmeste om diagnosen. Han var bange for omgivelsernes reaktioner, og tanker omkring ham. Claus mener, at selvstigmatiseringen er et stor del af det, at blive smittet med hiv og, at det et område, der skal mere fokus på.

Se filmen her