Klik her for at printe siden

Når Heini tænker tilbage på sin ungdom, så er det ikke fester og sport, der fylder mest blandt minderne. En stor del af Heinis ungdom var påvirket af psoriasis og gigt, der styrede hans dagligdag. Eksemen startede i det små, men udviklede sig til en særdeles tyk plak-eksem, der langsomt overtog styringen af hans liv, og, hvornår han skulle have det godt eller skidt.

Da det hele begyndte

I starten troede Heini eksemen bare var noget, der ville forsvinde igen i løbet af noget tid, men det gik efterhånden op for ham, at det var det ikke. Når det var værst var op til 85% af kroppen dækket af eksem.

Se filmen her

Da gigten satte ind

Gigten begyndte at sætte ind, mens Heini var i lære som tømrer. I starten var Heini mere træt og øm i kroppen, men efterhånden udviklede det sig til, at han kun fungerede om formiddagen, så længe den stærke smertestillende tablet virkede.

Se filmen her

Piller, smerter og methotrexat

Når gigten og eksemen brød ud overtog medicin, behandling og indlæggelse dagligdagen. Tjærebade, smørebehandling, smertestillende behandling. Alt sammen med til at få dulmet smerter og eksem, men Heini ved, at efter et halvt år kommer smerter og eksem tilbage.

Se filmen her

Ny medicin ender smertens år

Efter et særlig voldsomt udbrud, hvor Heini endnu en gang er indlagt til smøre- og smertebehandling, bliver han tilbudt at prøve noget nyt, som lægerne kalder biologisk behandling. Det betyder et vendepunkt i Heinis liv.

Se filmen her

Eksemen svinder ind

Eksemen begynder at forsvinde, og Heini begynder at være meget mere åben og udadvendt. Før i tiden brugte Heini timer på at smøre sig ind for at prøve at holde eksemen lidt nede, og i dag tager han blot en injektion.

Se filmen her

Forskning er stadig vigtig

Heini nyder livet i dag og udnytter tiden, så godt han kan for usikkerheden om, hvor lang tid den nuværende behandling virker eller om følgerne på lang sigt spøger ind imellem. Derfor håber Heini på forsat forskning, så der kan findes endnu bedre lægemidler målrettet gigt og psoriasis.

Se filmen her