;

Udvikling af medicin

Klik her for at printe siden

Fremstillingen af et nyt lægemiddel er en langvarig og ressourcetung proces. Det skyldes flere faktorer, men blandt andet betyder det stigende fokus på sikkerhed og effekt, at kravene til lægemiddelforskning og -produktion skærpes. Gennemsnitligt regnes udviklingen af et nyt lægemiddel at tage 10-12 år fra de første opdagelser i laboratorierne, til et nyt færdigt lægemiddel kommer ud til patienterne.

I punkterne nedenfor kan du blandt andet læse om et lægemiddels vej fra forskning til behandling samt få indblik i innovationens væsen.

 

Et lægemiddel bliver til

Se, hvordan et nyt lægemiddel bliver til lige fra den tidlige grundforskning til det kommer ud til patienterne. Korte film guider dig igennem hele forløbet.
 

Medicinsk innovation

Langt størstedelen af Lægemiddelinnovation sker trin-for-trin og ikke i store banebrydende spring. Som med andre produkter er mange nye lægemidler forbedringer af allerede eksisterende lægemidler.
 

Patenter og innovation

Patentsystemet er et vigtigt tandhjul i at drive en innovativ lægemiddelindustri. Det stimulerer den innovative konkurrence og sikrer, at der er et incitament for at udvikle nye lægemidler
 

Inspiration til innovation

Der findes ingen enkel opskrift på, hvordan man finder frem til et nyt lægemiddel. Der er flere forskellige veje, der kan føre til et færdigt lægemiddel og der er flere steder, hvor forskerne finder inspiration. Her kan du se en række eksempler.
 
 
temafoto