;

Tæt på diabetes

Klik her for at printe siden
Den 14. november var det Verdens Diabetes Dag, og organisationer over hele verden satte fokus på sygdommen diabetes. Læs menneskerogmedicin.dk’s tema om folkesygdommen diabetes og behandlingen af diabetes før, nu og i fremtiden. 
 

Sygdommen diabetes

Diabetes er blevet en folkesygdom, ikke alene i Danmark, men i hele verden. Sygdommen rammer alle samfundslag, og antallet af diabetikere er stigende både i Danmark og udlandet. Hvad er diabetes, hvor mange lider af sygdommen, og hvad kendetegner forskellige former for diabetes?
 

Behandling af diabetes

Selvom diabetes har været en kendt lidelse i flere årtusinder, blev det først muligt at behandle sygdommen i begyndelsen af 1920'erne. Dengang som i dag er hormonet insulin nøglen til behandling af diabetikere. Hvordan blev den første behandling af diabetes opfundet, hvordan virker diabetesmedicin, og hvilke fremskridt er der sket inden for behandling af diabetes?
 

Vidste du, at...

...flere danske mænd end kvinder dør af diabetes? ...type 2-diabetes er meget arvelig og langt mere arvelig end type 1-diabetes? ...det er uafklaret, hvorvidt man kan spise sig fra type 2-diabetes?
 
temafoto